Hur startade det för dig?

Det kommer för de flesta en tidpunkt då man ska bestämma sig vad det är man vill göra eller vilken inriktning man väljer att inrikta sig mot i sitt arbetsliv. Några vet precis vad det är de vill göra medans andra testar sig fram tills dess att pusselbitarna faller på plats. Jag valde att vända på resonemanget, “vad vill jag göra?” till ”vad är jag bra på?” och det var så det startade.

Jag har alltid varit medveten om min analytiska förmåga och försökt att använda den på bästa sätt, därav skapades bland annat mitt stora intresse för handel med aktier och fonder som jag fick upp ögonen för under min gymnasietid. Sedan föll valet på att studera systemvetenskap med inriktning mot verksamhet & affärsutveckling. Det var på den vägen jag fick testa på verksamhetsutveckling och jag kände att det var något jag ville fortsätta med eftersom jag var bra på att snabbt förstå hur saker hänger ihop och fungerar. 

 

Varför är aRway din nuvarande arbetsplats?

För att jag ville ha ett yrke med variation, eget ansvar och givetvis få arbeta med modellering och verksamhetsutveckling. Hos aRway får jag chansen att uppnå alla dessa tre möjligheter. Det var under min tid på universitet som jag insåg att jag hade ett intresse för de områden som berör den taktiska och strategiska utvecklingen hos verksamheter, att försöka se helheten. Genom att arbeta med modellering ger man den möjligheten till verksamheter, att se över vad det är man faktiskt gör och hur de kan börja att arbeta med förändring mot effektivitet, förbättring och ökad mognadsgrad.

Var är du om 5 år?

Framtidsfrågan är alltid spännande för den brukar kunna lämna lite spelrum för fantasi i kombination med målbilden man har. Men jag finner det ofta svårt att försöka förutspå vart man kommer vara i framtiden eftersom livet ofta kan ta snabba svängar. I mina förhoppningar är jag kvar på aRway eftersom jag trivs väldigt bra här! Det stora målet är att ha en senior roll inom enterprise modeling och ha byggt upp en bred kompetensnivå inom de viktigaste områdena inom enterprise modeling, för att sedan kunna arbeta med flera projekt på olika nivåer.

Vilket är ditt bästa karriärstips?

Det finns några enkla saker som varken kräver utbildning eller expertis som alla kan förhålla sig till för att skapa bättre förutsättningar för sig själv. Följer man dessa små saker banar man vägen för sin karriär.

                      •                    Kom alltid i tid

                      •                    Var positiv

                      •                    Var förberedd

                      •                    En bra arbetsmoral

                      •                    Behandla andra människor som du själv vill bli behandlad

filip.hammarlund@arway.se

Jobbar du redan på aRway?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@arway.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor